مقاله

روش‌های تمیز کردن سنگ‌های ساختمانی

روش‌های تمیز کردن سنگ‌های ساختمانی

سنگ ها یکی از متریال پر کاربرد در فضاهای مختلف خصوصا منازل هستندسنگ ها مدل‌های گوناگونی از قبیل سنگ تراورتن، مرمر، گرانیت، کورین و … دارند که هر کدام با روش‌های مختلفی تمیز می شوند. گاه ندانستن برخی نکات موجب می‌شود زمانی که برای انجام کاری اختصاص می‌دهیم به مراتب زیادتر شود. در صورتی که اگر راه حل‌های درست را بدانیم کمتر اذیت خواهیم شد. همان طور که می‌دانید سنگ‌ها در دکوراسیون داخلی خانه‌ها، امروزه نقش زیاد و پر رنگی دارند.

نکته مهمی که در تمیز کاری سنگ‌ها وجود دارد این است که باید به روشی این کار را انجام دهیم که کمترین آسیب به سنگ ها وارد شود. استفاده از مواد خیلی قوی تنها با هدف تمیز شدن و برق افتادن سنگ‌ها ممکن است موجب آسیب دیدن آن ها و در نتیجه تغییرات ظاهری شان شود. به همین دلیل مهم است که راه‌های مهم و اصولی را برای تمیز کردن سنگ‌ها بدانیم.

ما به دلیل زیبایی و جذابیتی که سطوح سنگ‌های طبیعی دارند، از آن‌ها در ساختمان خود استفاده می‌کنیم. اگر سنگ‌های ساختمانی به درستی نگهداری و مراقبت نشوند، بنابراین درخشش و جذابیت خود را از دست خواهند داد؛ در این صورت نیاز به تمیز کردن دارند تا بتوانند مثل قبل زیبا باشند.

محصولات تمیز کننده طبیعی بسیار زیادی هستند که به تمیز کردن سنگ‌ها می‌توانند کمک کنند. برای تمیز کردن سنگ‌های ساختمانی باید از شوینده‌های طبیعی استفاده کنید، شوینده‌هایی که مخصوص سنگ‌های ساختمانی است تا آسیب چندانی به سنگ وارد نشود، از طرفی افراد بسیار زیادی هستند که با دستگاه‌های سنگ ساب ، جلا و براق بودن را به سنگ‌های ما برمی‌گردانند.

روش های تمیز کردن سنگ های ساختمانی

برای شستشوی سنگ‌های ساختمانی از چه روشی استفاده کنیم؟

 با ما همراه باشید تا روش های تمیز کردن سنگ ساختمان را بررسی کنیم.

در چند ماه اولی که تازه سطوح مختلف بنا را سنگ کرده‌‌اید طبیعتا بسیار زیبا و تمیز به نظر می‌رسد و با هر بار نگاه کردن به آن قسمت احساس خوبی پیدا می‌کنید اما این موضوع همیشگی نیست چون بعد از مدتی که درست از سنگ مراقبت نکردید و کثیف شد دیگر آن حس خوب از بین می رود و باید به دنبال روشی باشید برای تمیز کردن سنگ‌های ساختمانی، خب همانطور که واضح است سنگ متریالی بسیار زیباست که باید هر از چندگاهی به آن برسید و تمیزش کنید تا مثل روز اولش شود. به همان براقیت و زیبایی!

باید به این نکته توجه کنید که ابتدا باید جنس سنگی که به کار رفته است را کامل بشناسید تا بتوانید محلول مناسب آن سنگ را برای شستشو استفاده کنید تا کمترین آسیب را به سنگ وارد کند. اگر اطلاعات کاملی از سنگی که استفاده شده است داشته باشید می‌توانید پروسه شستشو را بهتر انجام دهید و دیگر نگران آسیب به سنگ نیز نیستید.

برای تمیز کردن سنگ‌های ساختمانی چه روش هایی وجود دارد ؟

۱ – تمیز کردن سنگ هایی که در کف ساختمان و دیوار های داخلی کار شده است

سنگ های داخل ساختمان، شامل سنگ های کار شده در کف ساختمان، دیواره های داخلی ساختمان، آشپز خانه (سنگ کانتر کابینت و … ) و سرویس های بهداشتی می‌شود. بعضی از افراد بدون آگاهی درباره جنس سنگ های ساختمانی و کانی های سارنده سنگ از جوهر نمک برای شستشو و تمیز کردن سنگ استفاده می کنند بله این روش در لحضه به صورت فوق العاده ایی سنگ را تمیز می کند اما در طی دراز مدت (سه الی چهار سال) باعث فرسایش کامل سنگ و در نهایت از بین رفتن سنگ می شود. لطفا به این نکته دقت کنید.

برای تمیز کردن سنگ کف بنا به این ترتیب عمل کنید:

۱. بهترین روش برای تمیز کردن سنگ هایی که در کف ساختمان کار شده است این است که در ابتدا با یک جاروی نرم گرد و غبار موجود رو سنگ را تمیز کنیم. ( استفاده از جاروی نرم، باعث می‌شود که روی سنگ خش نیفتد )
۲. در یک سطل با آب سرد مقداری شوینده سنگ و سرامیک مخلوط کنید تا محلول کف کند و سپس با این محلول سنگ ها را تمیز کنید.
۳. با استفاده از طی یا دستمال شوینده های باقیمانده روی سنگ را خشک کنید. تا هیچ شوینده ایی روی سنگ باقی نماند.
۴. و در آخر با یک دستمال به آرامی سنگ را کامل خشک کنید.

نکته مهم و حائز اهمیت اینست که حتماً برای تمیز کردن سنگ باید از آب سرد استفاده کنیم زیرا آب داغ و دمای بالا باعث از بین رفتن اثر آنزیم‌های موجود در شوینده می‌شود.
سایر سنگ های داخلی ساختمان را نیز با همین روش به راحتی می‌توان تمیز کرد. فراموش نکنیم که از خشک شدن کامل سنگ، اطمینان حاصل کنیم مخصوصاً اگر سنگ دارای حفره و منافذ باشد.
عدم توجه به این نکته، باعث نفوذ رطوبت به بافت سنگ شده که عواملی، همچون فرسودگی و از بین رفتن سنگ ها را در پی خواهد داشت.

روش های تمیز کردن سنگ های ساختمانی

۲ – تمیز کردن سنگ های نما و قسمت های خارجی ساختمان.

تمیز کردن سنگ نما، نسبت به سنگ کف کار سخت تری است و باید دقت و توجه بیشتری داشته باشید.
یکی از مواردی که نیاز است هنگام شست و شو سنگ های نما، به آن توجه داشته باشیم، میزان رطوبت منطقه شما چقدر است چرا که رطوبت اصلی ترین علت فرسایش سنگ است. این مورد باعث می‌شود که دفعات خاصی را برای شست و شوی نما در نظر بگیریم. اصلی ترین علت برای فرسایش سنگ، رطوبت و آب است.

برای تمیزکردن سنگ نما روش های مختلفی وجود دارد که هرکدام برای شرایط خاصی مناسب هستند، اما مورد بعدی که در شستشو تاثیر مستقیم دارد نوع آلودگی یا لکه ایجاد شده روی سنگ است.
سنگ هایی که در نمای ساختمان ها هستند، از آنجایی که در معرض عوامل مختلفی قرار می‌گیرند، به شکل های مختلفی آلوده می‌شوند که همین مورد در انتخاب روش شست و شو تاثیر دارد.

مثلاً روش تمیزکردن سنگی که دوده گرفته است با روش تمیز کردن سنگی که روی سطح آن لکه های روغنی کثیف دارد، متفاوت می‌باشد. پس لازم است تا برای تمیز کردن سنگ‌ نماهای ساختمان، روش های صحیح و کاربردی را در نظر بگیریم.

به طور کلی روش های شستشوی سنگ نما شامل موارد زیر است:

• تمیز کردن سنگ به کمک آب
• شستشو با مواد شیمیایی
• استفاده از مواد شوینده برای تمیز کردن سنگ نما
• شستشو و تمیز کردن سنگ به کمک رزین کاری و دستگاه های ساب سنگ
• تمیز کردن سنگ ساختمان به روش تراش کردن

معمولا شستشو به روش تراشیدن با کمک سنگ سابی توصیه نمی شود و مناسب نیست چرا که علاوه بر تمیز کردن تمامی لکه ها و آلودگی های ایجاد شده روی سنگ باعث می شود که سنگ لایه ایی را از دست بدهد و این آسیب به سنگ تلقی می شود و مناسب نیست. پس به جز موارد ضروری دیگر سراغ این روش نروید. اما روش های شستشو به کمک آب و شستشو با مواد شیمیایی راهی بسیار ارزان و ساده هستند که می توانید برای تمیز کردن سنگ های ساختمانی استفاده کنید.

۳ نکته کلیدی جهت تمیز کردن سنگ های ساختمانی

  1. دقت کنید که تمام پروسه شستشوی شما نباید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باعث آسیب به سنگ شود.
  2. بهتر است زمانی که لکه بر روی سنگ ایجاد شد سریعا آن را تمیز کنید و وقفه طولانی نیندازید چون بعضی لکه ها بعد از مدتی پاک نمی شوند.
  3. فرایند شستشو باید منتهی به سطحی صاف و تمیز شود و سطح پاک شده عاری از هر ترک و سوراخی باشد.

سخن پایانی

هنگامی که سنگ آلوده می‌شود، حتما باید آن را سریعا تمیز کرد. زیرا اگر زمان زیادی بگذرد، احتمال آنکه اثر آن لکه یا آلودگی از بین نرود. نگران نباشید اگر از همان ابتدا لکه‌ای که ایجاد می‌شود را تمیز کنیم، هم باعث افزایش طول عمر سنگ می‌شود هم برای خودمان دردسر کمتری دارد. با استفاده از روش های بالا حس خوب تمیز بودن سنگ های کار شده در بنایتان را دوباره تجربه کنید و از نهایت تمیزی لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *